BLOGU I BUKURISË DHE LAJMET

Bioplastikë

Intervistë me Beat Stettler – Partner & Përgjegjës për Cilësi dhe Operacione në TOI Soins Naturels.

Cila është strategjia juaj e paketimit në TOI, veçanërisht në një kohë në të cilën plastikat janë nën sulm të fortë për shkak të ndikimit të tyre negativ në mjedis?

Që nga fillimi i TOI, ishte e qartë për ne që nuk dëshironim vetëm produktet më natyrale dhe me performancën më të mirë të kujdesit për bukurinë e flokëve për klientët tanë, por ne gjithashtu përpiqeshim që ato të konservoheshin dhe të paketoheshin në një mënyrë më të qëndrueshme. Duke qenë të qëndrueshëm dhe duke u qëndruar besnikë vlerave dhe premtimeve të markës sonë – Duke u angazhuar për një Planet më të mirë – ne vendosëm të eksplorojmë përdorimin e Bioplastikës për të gjitha produktet tona që përdoren në dush.

Pse vetëm për produktet e përdorura në dush dhe pse Bioplastika? A nuk është një mit që Bioplastika është më pak e dëmshme për mjedisin?

Ne jemi të bindur se paketimi me cilësinë më të lartë për produktet tona është qelqi. Kjo për shkak të funksioneve të tij të shkëlqyera të izolimit dhe konservimit dhe riciklueshmërisë së tij. Por përdorimi i qelqit për produktet që trajtohen në dush dhe që lehtë mund të rrëshqasin dhe të thyhen, nuk ishte një opsion i sigurt dhe miqësor ndaj konsumatorit.

Prandaj, ne filluam të diskutojmë me partnerin tonë të paketimit mbi alternativat, mbi produktet që nuk kanë të njëjtin ndikim negativ në mjedis si plastikat e lira, tradicionale, të cilat mund t’i gjeni sot në raftet e dyqaneve me pakicë dhe të salloneve të flokëve.

Ajo që zbuluam ishin Bioplastikat. Zgjidhje të qëndrueshme paketimi për produktet e lëngëta dhe në formë të pastës, por me ndikim shumë më pak negativ në Planet.

Bioplastikat nuk prodhohen nga lëndët djegëse fosile, vajra dhe aditivë potencialisht të dëmshëm, por nga lëndë të para natyrore bujqësore si celuloza, patatja dhe niseshteja e misrit. Ekzistojnë gjithashtu aplikacione të para që përpunojnë Mbetjet Ushqimore në Bioplastikë.

A ishte e lehtë të gjeni një partner serioz që ishte në gjendje të zbatonte nevojat e tua për paketimin Bioplastik për TOI?

Për të qenë shumë i sinqertë, ishte një makth i vërtetë në fillim. Ose partnerët e paketimit nuk ofronin zgjidhjet e tyre në Bioplastikë, ose çmimi i tyre nuk ishte realist. Na u deshën më shumë se 12 muaj për të gjetur partnerin tonë aktual, Premi afër Milanos, që ishte në gjendje të na ofronte një zgjidhje paketimi Bioplastike që ishte e pranueshme. Ne ende paguajmë një kosto prej 20% më të lartë sot për të përdorur Bioplastikë për TOI, por përsëri, kur vendosni të bëni një ndryshim, i përmbaheni asaj, nga fillimi në fund.

Cilat janë avantazhet e Bioplastikës?

Si fillim, gjurma e karbonit e Bioplastikës është dukshëm më e ulët sesa për plastikën e rregullt.

Meqenëse prodhohen nga lëndë të para natyrale bujqësore, ato nuk përfshijnë konsumimin e lëndës së parë jo të ripërtëritshme, siç janë lëndët djegëse fosile dhe vajrat, dhe prodhimi i tyre zvogëlon mbeturinat jo të biodegradueshme që ndotin mjedisin.

A është Bioplastika zgjidhja përfundimtare për të gjitha problemet që kemi me plastikën në këtë Planet?

Sigurisht është një alternativë shumë e mirë ndaj asaj që tradicionalisht është në treg dhe përdoret gjerësisht nga shumë kompani. Është një zgjidhje e preferuar që është më pak e dëmshme për mjedisin dhe rrjedhimisht për të gjithë ne. A është zgjidhja përfundimtare? Jo, ne nuk mendojmë kështu dhe kjo është arsyeja pse në TOI ne kurrë nuk ndalemi së shikuari alternativën tjetër më të mirë, zgjidhjet e reja të paketimit, opsionet e rimbushjes dhe shumë më tepër.

Mos hezitoni të na kontaktoni këtu në çdo kohë.

Lini një përgjigje

Your email address will not be published. Required fields are marked *